Unge og voksne med læse-, stave- eller skrivevanskeligheder kan få hjælp hos IKH.

Læseområdet på IKH tilbyder test, udredning, rådgivning og vejledning. Vi hjælper dig, der har problemer med at læse, stave eller skrive. Det kan være på grund af ordblindhed (dysleksi) eller udtalevanskeligheder.

Her kan du få hjælp til at komme godt igennem en uddannelse eller i gang med job - og vi gør det lettere for dig at kommunikere i dagligdagen.

Vi har følgende specifikke tilbud til dig:

Special Pædagogisk Støtte (SPS) og Tilbud til ordblinde

Uanset om du er studerende eller i job, eller om du arbejder som SPS-vejleder, uddannelsesvejleder eller underviser, tilbyder IKH en række forskellige indsatser i forhold til ordblinde. Det gælder lige fra screening for ordblindhed til konkret støtte i form af SPS (specialpædagogisk støtte) og en række hjælpeværktøjer. Læs mere om tilbudene her.

Udtalevanskeligheder

IKH tilbyder hjælp til borgere, der oplever udtalevanskeligheder. Læs mere om tilbuddet her.

Læseproblemer erhvervsaktive

IKHs tilbud til erhvervsaktive hjælper voksne med læseproblemer, der er i job eller gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet. Læs mere om tilbuddet her.

Henvendelsesskema til jobsøgende med kommunikationsvanskeligheder

Nedenstående skema anvendes af jobcentre eller uddannelsesinstitutioner, som har behov for en specialkonsulent på kommunikationsområdet inden for læse-, skrive- og udtalevanskeligheder.
Henvendelsesskema

Vil du vide, hvem vi er? Så finder du os her: 

Ansatte i læseafdelingen.