• Skab inddragelse og fælles beslutninger
  • Undgå misforståelse og konflikt
  • Tag ansvar og støt borgeren i samtalen


Styrk Samtalen er et e-læringsunivers med en række værktøjer til kommunikation med sårbare borgere målrettet medarbejdere på social- og sundhedsområdet. 

"Styrk Samtalen" basispakke kan anvendes af alle medarbejdere uanset uddannelsesniveau og erfaring. Det kan anvendes individuelt som en del af en introduktion/onboarding af nye medarbejdere eller vikarer, men det kan også anvendes som en del af et forløb i afdeling, hvis man i en periode ønsker at sætte særlig fokus på inddragelse og kommunikation.

Formålet er at:

• Skabe inddragelse og fælles beslutninger
• Undgå forråelse, misforståelse og konflikter
• Tage ansvar og støtte borgeren i samtalen.

Styrk Samtalens basispakke giver fundamenterne til den ligeværdige samtale og giver medarbejderne viden om, hvordan man er tilstede, skaber tryghed og tager ansvar i samtalen.

Basispakken er bygget op om to forskellige cases og en virtuel håndbog med ni nedslag til at styrke medarbejdernes faglighed og kompetence inden for kommunikation med sårbare borgere.

Hver case indeholder en kort video med introduktion til casens fokus, en e-læringssekvens med refleksionsøvelser samt en quiz, som medarbejderen kan tage for at tjekke forståelsen af det lærte.

"Styrk samtalen" kan bruges som en kort introduktion til den enkelte medarbejder – det tager 15-30 minutter at gennemgå hver case.

Som organisation kan man også vælge at bruge "Styrk Samtalen" til fælles  at styrke kommunikationskulturen. Til dette kan man vælge at bestille vores fysiske materiale bestående af en faciliteringsplan, refleksionsark samt plakater med gode råd til ophæng i fx frokoststuen.

Vil du vide mere om hvordan "Styrk Samtalen" kan blive en del af jeres værktøjer til kommunikation med sårbare borgere, så kontakt leder Gerd Hultberg/gerd.hultberg@rm.dk

Vil du have en forsmag på "Styrk Samtalen" kan du gratis tilgå "Mødet med Leif" - eller hvordan du er tilstede i samtalen (se link her på siden).

I foråret 2025 udvikles desuden:

  • Kommunikationsstile og kommunikationskultur -  tag testen: Hvad er min kommunikationsstil, spot egne blinde vinkler og undersøg hvordan I styrker den fælles kultur i afdelingen.
  • Sårbare i Samtaler - fokus på din kommunikationsfaglige rolle, sårbare samtaler og samtalen om samtalen.
  • Værktøjskassen - basisgreb til at styrke kommunikation.

Har I fokus på inddragelse og fælles beslutningstagning og på at undgå konflikter og mistforståelser, og er du nysgerrig efter på at vide, hvordan Styrk Samtalen kan hjælpe jer? Så kontakt Gerd Hultberg annhue@rm.dk eller Louise Rosendahl Bomholt louive@rm.dk

Følg os på LinkedIn, hvor vi løbende deler nyheder og opdateringer ift. Styrk Samtalen.