Svømning er en af de aktiviteter, som langt de fleste børn, selv med svære fysiske handicaps, vil kunne blive gode til og få meget fornøjelse af. Halliwick konceptet sigter mod at give alle, uanset handicap, en fri og selvstændig udfoldelsesmulighed i vand.

Hvordan foregår Halliwick svømning?

Halliwick svømning er en undervisningsmetode, som tager udgangspunkt i de fysiske forhold i vand og deres indvirkning på kroppen. Metoden er specielt udarbejdet til at lære fysisk handicappede at svømme. Men den kan også hjælpe lettere funktionshæmmede, ADHD-børn og psykisk udviklingshæmmede.

I Halliwick svømning arbejder vi bl.a. med:

  • at opnå kontrol over kroppen og vejrtrækning i vand
  • balance og kropsstilling
  • flydeteknikker og motorik
  • koncentration

Undervisningen foregår i grupper med målrettede legeaktiviteter. Vi styrer aktiviteterne og giver vejledning i forhold til det enkelte barn.

Da Halliwick svømning skal hjælpe børnene til bedre at beherske deres krop i vand, bruger vi ikke flyderedskaber. Men vi har en hjælper til hvert barn, som støtter barnet. Hjælperne får løbende instruktion og vejledning fra uddannede Halliwick instruktører i bassinet.

Billede af Halliwick svømning

Sådan får du hjælp med Halliwick svømning

Vil du vide mere om Halliwick svømning? Så er du meget velkommen til at kontakte ergoterapeut Kirsti F. Jacobsen på 29 22 19 14 eller fysioterapeut Tine Dalsgaard Blond på 29 22 10 66.

Hvorfor Halliwick svømning?

For de fleste børn vil det at lære at svømme være et realistisk og betydningsfuldt mål på længere sigt. Det kan også fungere som en motivation for at satse på og opnå en masse andre ting.

IKHs Halliwick-svømmetilbud giver dit barn nogle gode kropslige oplevelser og udfordringer, og vil kunne danne grundlag for en evt. senere fritidsaktivitet. Ligesom det kan være med til at styrke barnets selvværd.

Billede af dreng i supermandskustume på vandmåtte til Halliwick svømning

Kirsti Jacobsen

Ergoterapeut

Ergoterapeut Kirsti Jacobsen

Tlf. 29 22 19 14

Tine Dalsgaard Blond

Fysioterapeut

Fysioterapeut Tine Dalsgaard Blond

Tlf. 29 22 19 66