Hvordan er vores tilgang til autisme spektrum forstyrrelser hos børn og unge?

På IKH arbejder vi bl.a. med udgangspunkt i ABA metoden, der er den metode, som har vist de stærkeste forskningsmæssige resultater på verdensplan. ABA er en forkortelse for det engelske Applied Behaviour Analysis – på dansk Anvendt Adfærdsanalyse.

Sådan arbejder vi med ABA

ABA er en pædagogisk metode til børn og unge med autisme, der gennem en intensiv og helheldsorienteret indsats styrker alle aspekter af barnets udvikling - både kommunikativt og socialt.

Vores ABA-specialister tilbyder supervision, observation og undervisning til børnehaver, skoler, familier, børn og unge. En indsats kan blandt andet bestå af:

  • Supervision af forældre og fagpersoner omkring barnet.
  • Individuelle udviklingsplaner og vurderinger af barnets adfærd.
  • Hjemme- og skoleforløb med fokus på barnets generelle færdigheder.

Alle ABA forløb bliver tilrettelagt specielt til det enkelte barn for at tilgodese dets unikke behov. Indsatsen foregår både i barnets daginstitution og skole samt i hjemmet. Det er nemlig sammenhængen mellem barnet og omgivelserne, der er helt central for udviklingen.

Forstå barnets adfærd og udviklingsmuligheder

Et ABA-forløb er med til at styrke hele netværket omkring børn med autisme spektrum forstyrrelser. Barnet får hjælp til at udnytte sit eget potentiale fuldt ud og lærer at indgå i et naturligt pædagogisk miljø sammen med andre børn. Men et ABA-forløb kan også hjælpe forældre og fagpersoner med at forstå barnets adfærd og udviklingsmuligheder.

Sådan beskriver forældrene vores ABA-forløb:

"ABA giver os redskaber til at forstå og hjælpe Leah. En vigtig del af supervisionen er analysen og forståelsen af HVORFOR Leah gør som hun gør. Vi er nødt til at have stor forståelse for hvordan Leah oplever verden, for at lære hende hvordan hun kan indgå i den. Vi har altid fokus på Leahs trivsel for den er fuldstændig afgørende for om hun lærer"

Læs historien om 11-årige Leah og hendes familie, der fik hjælp af supervisoren Nanna Agerbak Halvorsen fra CAA

Sådan kommer du i kontakt med os

Hvis du gerne vil i kontakt med os er du velkommen til at ringe til koordinator Bente Zingenberg 29 26 14 98 for at høre om vi kan hjælpe dig videre med en ansøgning om hjemmetræning i din kommune.

Du kan også udfylde vores kontaktformular, så ringer vi tilbage til dig.

Kontakt CAA

Når du sender denne formular til os, giver du samtidig Center for Anvendt Adfærdsanalyse lov til at opbevare og behandle dine data. Det vil sige, at vi opbevarer dit telefonnummer, så vi kan ringe til dig. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Det gør du ved at kontakte Bente Zingenberg 29 26 14 98.

De oplysninger, som du afgiver, bliver opbevaret i overensstemmelse med persondataforordningen. Læs IKHs persondatapolitik her.

 

Ingeborg Lysdal

Afdelingsleder for 
Specialrådgivningen 

Billede af afdelingsleder Ingeborg Lysdal

Tlf 61 12 66 89