Komplekse vanskeligheder hos mindre børn

Du kan henvise direkte til Specialrådgivningen for VISO, IKH

Som kommunal myndighed kan PPR og sagsbehandler henvise førskolebørn med komplekse vanskeligheder til et specialiseret rådgivningsforløb og udredning på linket nedenfor. Forløbet er målrettet henvender, forældrene og barnets netværk.

Vi tager imod henvendelser vedr. børn med en eller flere af følgende vanskeligheder:

  • Udviklingsmæssige vanskeligheder
  • Svære motoriske vanskeligheder
  • Svære kommunikative og sproglige vanskeligheder
  • Kognitive vanskeligheder
  • Sjældne sygdomme, funktionsnedsættelser og sjældne diagnoser
  • Svære sociale vanskeligheder
  • En kombination af ovenstående.

Førskolebørn omfatter spædbørn fra 0 år og frem til skolestart. Dvs., at også børn, som er skoleudsat, er omfattet af vores tilbud.

Sagsforløbet gennemføres hos jer. Vi gennemfører alle aktiviteter i forbindelse med udredning og det efterfølgende rådgivningsforløb i barnets miljø og kommune. Enkelte møder kan gennemføres virtuelt i samarbejde med jer. Vores specialister arbejder tværfagligt med forløbet og samarbejder tæt sammen med henvender, forældrene og det faglige netværk omkring barnet.

Du kan visitere et barn direkte digitalt via sikker post: https://www.sku.rm.dk/specialraadgivningen/ Læs mere om sagsforløbet og om hvem vi er på hjemmesiden.

Finansiering af sagsforløbet i din kommune. VISO i Socialstyrelsen står for finansieringen af vores ydelser, og alle vores ydelser leveres hos jer. Vi bidrager ind i ca. 200 komplekse og sjældne sagsforløb over hele landet om året. IKH er et af Region Midtjyllands specialiserede tilbud på handicapområdet, og vi løser opgaver i hele landet. Du kan læse mere og henvise et barn på vores hjemmeside via linket her.