Mangler du den faglige ballast til at møde borgere med en stemmeproblematik? Står du med en særlig kompliceret sag? Eller synes du, det er en udfordring at skulle dække hele fagfeltet? Vi tilbyder oplæring, viden og supervision på hele stemmeområdet til logopæder i kommuner.

Få stemmespecialistens blik på din praksis

Stemmeområdet er et bredt fagfelt. Det dækker både borgere med en hæs eller anspændt stemme og borgere med alvorlige stemmelidelser. For især de små kommuner kan det være en udfordring at nå hele vejen rundt. IKH er specialister i stemmeområdet og har en dyb forståelse for hele fagfeltet. Vi kan give jer viden og oplæring om stemmen eller supervision i konkrete sager.

“Vi har fokus på konkrete teknikker, som I kan bruge i jeres praksis, og er altid opdaterede på de nyeste evidensbaserede metoder. For mange kommuner er det især en overraskelse, hvordan arbejdet med stemmeklienter handler om at bruge hele kroppen” siger logopæd i Stemmeafdelingen Benedicte Vestbo.

b.jpg

Fokus på både teori og praksis

I januar hjemtog Hjørring Kommune den logopædiske undervisning på stemmeområdet. Logopæderne på CKU Vendsyssel havde brug for en teoretisk og praktisk introduktion til stemmeområdet og rettede derfor henvendelse til IKH. Logopæderne fra CKU Vendsyssel modtog teoretisk introduktion, der blev fulgt op af undervisning og udredning i praksis på IKH. Derudover deltog de i vores introduktionsmøde til borgere med stemmevanskeligheder samt i vores kursus i palpation. Efterfølgende har de også brugt os til sparring om konkrete sager via videokonference.

“Det har været rigtig godt med en stærk kobling mellem teori og praksis. Som fagperson giver det god mening at se, hvordan teorierne udspiller sig i konkrete sager, og hvordan vi selv kan sætte dem i spil. Vi har taget det hele med hjem, hvor det bliver brugt” siger logopæd i Hjørring Kommune Marlene Skjellerup.

Det gør en forskel for borgerne

For Hjørring Kommune betyder oplæringen, at de nu kan tilbyde kompetent undervisning og vejledning til borgere med stemmeproblemer. En vejledning, som ikke kun bygger på erfaringer, men også inddrager den nyeste forskning og evidensbaserede metoder. De vil derfor anbefale IKH til andre kommuner i samme situation.

“IKH er meget kompetente og fagligt dygtige specialister med stor praksiserfaring. De drager det hele ind, og formår at formidle det - og det er guld værd. Samtidig er de meget venlige og imødekommende, så vi har i den grad følt os godt modtaget” siger Marlene Skjellerup.

Kunne I også være interesseret i et supervisionsforløb fra vores Stemmeafdeling? Så kontakt afdelingsleder Tina Frank på 40 14 15 48.