Institut for Kommunikation og Handicap (IKH) tilbyder undervisning, rådgivning og vejledning til voksne, der har problemer med stemmen eller bruger stemmen meget i det daglige.

Desuden tilbyder vi genoptræning af mennesker, der er blevet opereret i mund eller hals. Vi arbejder også med sclerose og parkinsonpatienter, der oplever problemer med deres stemme som følge af deres sygdom.

Endelig tilbyder vi undervisning, rådgivning, vejledning og behandling til både børn og voksne, der stammer eller lider af løbsk tale. 

IKH udbyder desuden en række specialkurser inden for stemme og stammeområdet.
Kurserne henvender sig til dem, der bruger stemmen meget i det daglige f.eks. receptionister, lærere, talepædagoger studerende og til ansatte i PPR regi, som har brug for at tilegne sig viden om, hvordan man bruger stemmen på en hensigtsmæssig måde. 

Sådan kommer du i gang

Hvis du har et problem med din stemme, kan du selv henvende dig til IKH eller ved din øre-næse-halslæge blive henvist til IKH. Under alle omstændigheder vil IKH afvente en beskrivelse af stemmelæberne fra en øre-næse-halslæge, inden du indkaldes til logopædisk stemmeundersøgelse.

Ved stemmeundersøgelsen på IKH vurderer logopæden, om der er indikation for undervisning. I så fald kan du blive tilbudt individuel undervisning, gruppeundervisning eller en kombination af de to undervisningsformer. Undervisningen har som mål, at man opnår så hensigtsmæssig en stemme som muligt, og undervisningen bidrager til indsigt og forståelse for god og sund stemmebrug. Der er mulighed for at inddrage fysioterapeut og psykolog som en del af tilbuddet. 

banner nyhedsbrev

Hvad er stemmevanskeligheder

Stemmelidelser

Helle Yde Dissing

Sekretær for
CAA og
Stemme-stammeafdelingen

Tlf 78 47 93 12
HEDISS@rm.dk